Energiebesparing

In Nederland zijn we steeds meer bezig met energiebesparing door zonnepanelen, warmte collectoren, isolatiematerialen en ga zo maar door.
Maar wist u ook dat u energie kunt besparen doormiddel van het sausen van wanden en plafond met een speciale latex met een keramische filter?

Temperatuur regulerend

Door een latex met een keramisch filter toe te passen op wanden en plafond reflecteert 30-50% van de warmte straling waarbij temperatuurverschillen ge√ęgaliseerd worden. Hierdoor blijft een aanzienlijk deel van de warmte in het interieur aanwezig en dat scheelt minimaal 10% op de stookkosten.
De emissiviteit van een oppervlak is de mate van warmteafgifte. Een traditionele muurverf heeft een emissiviteit van 0,95 d.w.z. 95% van de warmte wordt doorgegeven aan de muur (naar buiten). Terwijl een latex met een keramische filter een emissiviteit van 0,7 een zgn. Low -emission product; 70% van de warmte wordt doorgegeven en 30% blijft in het keramisch filter. Tevens heeft het keramisch filter een positief effect op de ruimtelijke akoestiek.

Energiebesparing

Lichtreflectie

Door significant meer diffuse weerkaatsing van licht via wanden en plafond is er minder (kunstmatig) licht nodig en kan het aantal kunstlichtbronnen worden verminderd; er is dus minder energie nodig om een gebouw te verlichten daardoor daalt de energierekening en co2 uitstoot.

Energiebesparing 2

Wij komen graag bij u langs voor een vrijblijvend advies

Samen met u kijken we naar de mogelijkheden om energie te besparen door middel van onze speciale latex. Na ons bezoek stellen we vrijblijvend een offerte voor u op.

Besteed uw schilderswerk professioneel uit

Waarom kiezen voor M. Sloos Schilderwerken?